Casă de prăznuire, sfinţită în Parohia «Sfântul Andrei» din Focşani

Casa de prăznuire a Parohiei „Sfântul Apostol Andrei“ din municipiul Focşani a fost sfinţită, luni, 9 noiembrie 2015, cu prilejul celui de-al doilea hram al bisericii, închinat Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Slujba de binecuvântare a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu părintele Oscar Frunză, protoiereu de Focşani II. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă creştină, în casa praznicală proaspăt sfinţită, la care au participat majoritatea credincioşilor.

Lucrările de renovare şi amenajare a edificiului s-au realizat în cursul acestui an şi au fost coordonate de cei doi preoţi slujitori din parohie, Lucian Pasere şi Răzvan Dănilă, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, prin contribuţia Centrului eparhial şi a enoriaşilor.

„Cei doi slujitori ai Parohiei «Sfântul Apostol Andrei» şi «Sfântul Nectarie de Eghina» s-au străduit să prefacă fosta casă de prăznuire, în aşa fel încât să o adapteze cerinţelor timpurilor pe care le trăim. Au avut sprijin atât din partea Arhiepiscopiei, cât şi a unora dintre enoriaşi. M-am bucurat să văd locurile acestea înnoite, pentru că, în ultima vreme, Parohia «Sfântul Andrei» a fost destul de greu încercată; sunt aici răni încă netămăduite şi ceea ce am constatat astăzi este o dovadă că oamenii sunt capabili să pună mai presus de interesul personal interesul major al Bisericii. Tot ceea ce facem, facem cu conştiinţa că lucrăm pentru propria noastră mântuire, spre slava lui Dumnezeu şi a Bisericii Sale“, a declarat părintele protoiereu Oscar Frunză.

Casa de prăznuire este destinată oficierii slujbei de pomenire a celor răposaţi, în ziua de sâmbătă, şi organizării pomenilor sau praznicelor pentru cei adormiţi în Domnul. Tot aici pot fi desfăşurate şi alte activităţi caritabile pentru cei aflaţi în nevoie.