La Râmnicu Sărat a fost inaugurat joi, 1 octombrie 2020, Centrul Educațional „Sfântul Sfințit Mucenic Lucian” al Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Cu acest prilej, spațiul de la demisolul bisericii parohiale în care va funcționa așezământul a fost binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La eveniment au participat pr. Cristian Asănache – protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat, pr. paroh Nicolae Cane, dl Sorin Cîrjan – primarul municipiului Râmnicu Sărat, dna senator Liliana Sbîrnea, cadre didactice, copii și alți invitați.

Centrul Educațional „Sfântul Sfințit Mucenic Lucian” a fost amenajat la inițiativa și prin strădania părintelui Nicolae Cane, cu sprijinul unor binefăcători, în perioada iunie-august 2020. Lucrările au constat în tencuirea și zugrăvirea pereților, amenajarea unei biblioteci cu 500 de volume, dotarea cu mobilier, cu un videoproiector și cu o tablă de scris.

În cadrul acestui așezământ, 7 profesori voluntari vor acorda săptămânal meditații gratuite la limba română, limba engleză, limba franceză, matematică, istorie și geografie unui număr de 15 elevi de gimnaziu.

La finalul slujbei de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a adresat un cuvânt de felicitare părintelui Cane și tuturor celor care l-au sprijinit în realizarea proiectului educațional, iar copiilor prezenți le-a urat mult succes în noul an școlar.

De asemenea, Ierarhul a oferit din partea Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Râmnicu Sărat ghiozdane cu rechizite celor 15 copii înscriși la cursurile organizate de Centrul Educațional „Sfântul Sfințit Mucenic Lucian”.