Sfântul Mucenic Fanurie a fost cinstit duminică, 27 august 2023, de către credincioșii Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Râmnicu Sărat, prin săvârșirea Utreniei și a Sfintei Liturghii.

În continuare, pr. paroh Nicolae Cane a citit Acatistul Sfântului Fanurie și a binecuvântat „fanuropita” pregătită de membrele Comitetului parohial în cinstea Sfântului, care se împarte pentru sufletul mamei sale. Tradiția aceasta este îndeobște răspândită în Grecia și Cipru, bazându-se pe relatarea că, în timpul martiriului său, Sfântul Fanurie s-a rugat ca „oricine se roagă pentru mântuirea mamei lui să fie ajutat de Dumnezeu”.

După încheierea slujbelor, parohia a oferit unui număr de 20 de credincioși vârstnici, trecuți prin multe încercări, suferințe sau boli grave, o masă la așezământul social ce funcționează pe lângă lăcașul de cult. Părintele paroh le-a vorbit acestora despre faptul că Sfântul Mucenic Fanurie este din ce în ce mai iubit și de credincioșii ortodocși români, deoarece îi ajută mult pe cei care se roagă lui cu credință, fiind un ocrotitor al tinerilor, al celor care își pierd părinții pe acest pământ, al familiilor aflate în crize, certuri și ispite de tot felul, dar și al misionarilor credinței ortodoxe.

La final, pr. Nicolae Cane a rostit o rugăciune către Sfântul Fanurie, rugându-l să dăruiască celor prezenți curajul mărturisirii și dragoste față de Dumnezeu, să le sporească râvna față de lucrurile sfinte, ca să se bucure împreună cu toți sfinții, în Împărăția lui Dumnezeu.

Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Râmnicu Sărat desfășoară periodic activități filantropice, oferind săptămânal o masă caldă bătrânilor și oamenilor greu încercați din comunitate.

Pr. Nicolae Cane

Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” – Râmnicu Sărat

Protoieria Râmnicu Sărat