Seria taberelor de vară din cadrul Proiectului Pași spre Lumina lui Hristos, inițiat de membrele Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei din Protoieria Panciu, s-a încheiat cu activitățile organizate în Parohia Movilița II, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului.

Pe parcursul a zece zile, 18 copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani au participat la ateliere care au avut ca temă generală învățătura despre Maica Domnului, fiind dedicate aprofundării unor aspecte din viața Sfintei Fecioare Maria și, mai ales, cinstirii Născătoarei de Dumnezeu prin glas și suflet de copil.

În biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Movilița II, copiii au luat parte la atelierul „Micii iconari”, coordonat de doamnele profesoare Adriana Chelaru și Loredana Obreja, cu sprijinul doamnei Maria Cristescu, atelier ce a urmărit pictarea după izvod a icoanelor pe sticlă, parcurgerea etapelor de lucru conform tehnicii străvechi de zugrăvire a icoanelor, precum și vopsirea ramelor și pregătirea icoanelor pentru expoziție.

Atelierul „Maica cerului, nădejdea poporului”, realizat de doamna profesoară Loredana Obreja, a vizat însușirea și interpretarea unui repertoriu de pricesne închinate Maicii Domnului, precum și pregătirea unui moment artistic, pe care copiii l-au prezentat în fața credincioșilor, după Sfânta Liturghie, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. De asemenea, câțiva copii au recitat poezii dedicate Preacuratei Fecioare Maria.

La sfârșitul taberei, copiii au fost bucuroși să ducă acasă icoanele pictate și și-au exprimat dorința de a repeta această experiență și în următoarea vacanță de vară. Bucuria cu care ei au participat la ateliere, dăruirea și dragostea cu care activitățile au fost pregătite au transformat aceste zile în amintiri de neuitat.