La Centrul eparhial din Buzău, în zilele de luni, 22 decembrie 2014, şi marţi, 23 decembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian – Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a primit, în Catedrala voievodală „Adormirea Maicii Domnului“, grupuri de colindători de la mai multe instituţii de învăţământ din judeţele Buzău şi Vrancea, de la diverse aşezăminte sociale şi biserici, care au binevestit Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit, cu acest prilej, colindătorilor, cărora le-a vorbit despre rolul colindelor în viaţa credincioşilor ortodocşi români: „Copiii sunt colindătorii, prin excelenţă, şi ei duc vestea Naşterii lui Hristos din casă în casă, o reamintesc în fiecare an. Chiar dacă toată lumea ştie că, din punct de vedere istoric, Hristos – Fiul lui Dumnezeu, S-a născut în ieslea Bethleemului acum 2014 ani, este bine să ne reamintim evenimentul în fiecare an, să-l retrăim, să-l actualizăm şi să ne pregătim de aşa manieră încât Iisus să Se nască, în chip duhovnicesc, în sufletul fiecăruia dintre noi“.

Potrivit tradiţiei, toţi colindătorii au fost răsplătiţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian cu daruri specifice praznicului Naşterii Domnului.