Noaptea de 31 decembrie 2018 spre 1 ianuarie 2019 a fost petrecută de credincioșii buzoieni în comuniune de rugăciune cu Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

La Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat luni, 31 decembrie, începând cu ora 21:00, slujba Privegherii, adică Vecernia Mare cu Litie și Utrenia. După miezul nopții, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare împreună cu un sobor de preoți și diaconi de la cele două Catedrale Arhiepiscopale din municipiu.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a vorbit despre sărbătoarea Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului și a evidențiat personalitatea marcantă a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei.

Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a arătat cât este de important să sfințim timpul prin gândurile și faptele noastre bune.

„Momentul intrării într-un nou an ne bucură, dar ne și întristează, așa cum spune poetul Mihai Eminescu: «Cu mâine zilele-ți adaogi, / Cu azi viața ta o scazi». De câte ori întâmpinăm un nou an calendaristic, ne și bucurăm că ne-a învrednicit Dumnezeu să trăim și să intrăm într-o nouă etapă a vieții noastre, însă, pe de altă parte, ca oameni, conștienți de neputințele și slăbiciunile noastre, ne și întristăm, pentru că vedem cum viața noastră se scurge încet-încet. […] La cumpăna dintre ani, este foarte important să reflectăm la condiția noastră umană, la dependența noastră de Dumnezeu Cel veșnic, atotputernic și iubitor de oameni, și să ne propunem să devenim mai buni”, a subliniat Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, urându-le pace în suflete, bucurie sfântă, înțelepciune și mai multă iubire unii față de alții.