Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău a găzduit sâmbătă, 18 decembrie 2021, concertul prilejuit de praznicul Nașterii Domnului, devenit tradiție în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, intitulat sugestiv Veniți să ne bucurăm de Domnul!. Întrucât restricțiile sanitare nu au permis desfășurarea concertului anul trecut, atât membrii coralelor participante, cât și întregul auditoriu au primit ca pe o binecuvântare organizarea acestui eveniment mult așteptat.

Colindele, cântecele de stea și cântecele de Crăciun au răsunat în interpretarea Coralei Mixte a Catedralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani, dirijată de diac. prof. Ionuț Drilia, și a Coralei Ortodoxe Mixte „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, dirijată de pr. prof. Gianin-Cristian Oprea. Din dorința de a evidenția frumusețea și valoarea colindului și a cântecului de stea pentru spiritualitatea și tradiția românească, lucrările muzicale abordate de cele două formații corale au fost exclusiv din repertoriul național.

Concertul a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de care s-au aflat consilieri eparhiali, protoierei, preoți, profesori și un număr mare de iubitori ai muzicii corale, ce și-au exprimat aprecierea față de prestația interpreților prin călduroase aplauze.

Ambele corale au luat ființă la inițiativa și cu purtarea de grijă a Chiriarhului locului și au ca principală activitate cântarea în cadrul slujbelor religioase oficiate în cele două mărețe catedrale din Buzău și Focșani, fiind invitate să susțină și recitaluri corale la diverse evenimente cultural-artistice locale, naționale și internaționale.

În finalul concertului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a felicitat membrii coralelor și pe părinții dirijori și a subliniat evoluția calității interpretative. Înaltpreasfinția Sa i-a asigurat, în continuare, de toată susținerea Centrului Eparhial, exprimându-și prețuirea față de eforturile depuse de aceștia pentru promovarea muzicii religioase corale și a tradițiilor românești.