Nașterea Domnului a fost, este și va fi prilej de bucurie. Darul pogorât de Sus a schimbat fața acestei lumi și destinul oamenilor pentru veșnicie. Tradiții seculare îmbracă acest adevăr în forme diferite, adaptând mesajul la măsura fiecăruia dintre noi. Purtătorul de daruri, Moș Crăciun, colindătorii aducători de veste bună, deopotrivă cu gazdele, grijulii să răsplătească mesagerii, sunt parte a acestei sărbători.

Luni, 20 decembrie 2021, bucuria specifică perioadei în care ne aflăm a fost sporită, pentru elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani, de vizita lui Moș Crăciun. În școală tocmai se desfășurau serbările specifice acestei perioade. Pe coridoare răzbăteau frânturi de colinde, cântece și poezii. A fost ușor de recunoscut atmosfera de sărbătoare, premergătoare vacanței de Crăciun. De la clasele de grădiniță până la cele de gimnaziu, Moșul i-a surprins, emoționat și bucurat pe cei prezenți.

Cu sprijinul Protoieriei Focșani II, al familiei părintelui Gârneață Lucian, de la Parohia Jiliște din comuna Slobozia Ciorăști, și al părintelui Blăgan Ovidiu, de la Parohia Petreanu din comuna Poiana Cristei, Moșul a avut posibilitatea să ofere fiecăruia dintre cei 143 de copii, prezenți la activități, cărți de colorat, creioane colorate și dulciuri. A primit, în schimb, cuvinte de mulțumire, gesturi sfioase și temătoare de recunoștință, pe alocuri, lacrimi.

Având în vedere faptul că doamna profesor Cherciu Ioana, directorul instituției, ne-a asigurat că suntem bineveniți și în anul următor, iar copiii au promis că vor fi cuminți, ne străduim să păstrăm legătura cu Moșul, pentru a putea da curs acestei invitații.

Pr. Oscar Frunză

Protopop al Protoieriei Focșani II