Liceul Pedagogic „Spiru Haret“ din Buzău a fost, marţi, 8 aprilie 2014, gazda unei conferinţe adresate tinerilor. Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, le-a vorbit participanţilor despre spovedanie, iar aceştia au avut posibilitatea să adreseze întrebări.

„Spovedania sau mărturisirea păcatelor, a greşelilor noastre, este, de fapt, un tratament medical. Aşa cum te duci la medic pentru a-ţi pune diagnosticul şi a-ţi prescrie un tratament spre vindecarea bolilor trupeşti, tot astfel ai nevoie şi de preotul duhovnic, deoarece el este un doctor spiritual, care vorbeşte şi acţionează în numele Mântuitorului Hristos – Doctorul, prin excelenţă, al sufletelor şi al trupurilor noastre. La spovedanie nu trebuie să mergeţi obligaţi de cineva, ci, în mod liber, să vă daţi seama că aveţi nevoie de o asemenea baie spirituală, de înnoire duhovnicească. După aceea, să o trataţi cu foarte multă sinceritate şi seriozitate, cu dorinţa de a nu repeta nişte fapte pe care le-aţi săvârşit şi de care v-aţi dat seama că sunt dăunătoare – şi vouă, şi relaţiilor cu părinţii sau cu prietenii“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La eveniment au participat tineri de la liceele buzoiene, însoţiţi de profesorii lor.

Manifestarea s-a desfăşurat în săptămâna Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun! şi în contextul în care anul 2014 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii).