Protoieria Focșani I s-a alăturat tânărului Laurențiu Cătălin Lupu, crescut la casa de copii, care, ajuns la vârsta de 33 de ani, a socotit că a venit timpul să-i ajute și el pe semenii săi mai mici din instituțiile de protecție socială ale statului. Astfel, în luna februarie a acestui an, el a inițiat proiectul intitulat Cum să faci un copil fericit!, prin intermediul căruia a desfășurat o campanie de strângere de articole de îmbrăcăminte, dulciuri și jucării, pe care le-a împărțit copiilor și persoanelor aflate în îngrijirea unor instituții de ocrotire socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.

Vineri, 4 martie 2016, părintele protoiereu Eduard Daniel Bran a dăruit celor 35 de persoane găzduite la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Cotești pachete cu fructe, dulciuri, cărți de rugăciuni și cărticele de colorat, iar personalului angajat Ghidul practic al creștinului ortodox Casa creștinului. Și cei 15 copii aflați în îngrijirea Adăpostului Temporar pentru Copiii Abuzați din Focșani au primit mai multe daruri, care le-au înseninat ziua.

„Considerăm această activitate socială inițiată de către tânărul Laurențiu Cătălin Lupu ca un gest de normalitate, o dovadă a integrării cu adevărat în societate a unui tânăr care a avut mari probleme în copilărie și care a reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin calitățile sale, să aibă un loc de muncă stabil și să trăiască, astăzi, ca un bun creștin ce se gândește la cei necăjiți. Faptul că a inițiat un astfel de proiect generos, ne-a determinat și pe noi să fim alături de el și să-l sprijinim în această acțiune de ajutorare a celorlalți“, a declarat părintele protoiereu Eduard Daniel Bran.