Pe parcursul lunii februarie 2021, Parohia Bogza din comuna Sihlea, Protoieria Focșani II, județul Vrancea, a derulat o serie de activități în cadrul proiectului Hristos – punte între suflete înstrăinate, care face parte din Concursul Național Catehetic Biserica – familia românilor de pretutindeni, organizat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

Echipa de proiect a fost coordonată de părintele paroh Daniel Zaharia, alături de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Bogza.

S-au urmărit două obiective: crearea unei punți de legătură între grupul catehetic al parohiei și români plecați peste hotare, precum și încurajarea și susținerea familiilor din comunitate care duc o viață creștină autentică.

Între activitățile desfășurate s-au numărat: înfrățirea cu Parohia „Sfântul Emilian de la Durostorum” din localitatea Orbassano, Italia, păstorită de pr. Eugen Bînzari; realizarea legăturii, prin intermediul internetului, între membrii grupului catehetic și doamna Iuliana Grazinska, româncă crescută în Bogza și stabilită în Poznan, Polonia, care, timp de 20 de ani, a fost consul al României în Polonia și o înfocată apărătoare a valorilor morale, religioase și naționale românești printre străini; ajutorarea familiilor numeroase și nevoiașe din parohie; îngrijirea monumentelor din localitate, ridicate în cinstea eroilor.

Unele activități au fost realizate cu fondurile strânse de copii la tombola mărțișorului și cu sprijinul Organizației „Gândul Românesc” din Terni, Italia, reprezentată de doamna Rodica Miron.

Toți participanții la Concursul Biserica – familia românilor de pretutindeni au trăit bucuria de a fi împreună, au simțit satisfacția oferită de săvârșirea binelui și au primit o lecție despre unitate și demnitate.

Pr. Daniel Zaharia

Parohia Bogza

Protoieria Focșani II