Luni, 14 decembrie 2020, la sediul Protoieriei Focșani II, a avut loc premierea grupelor de cateheză participante la Concursul Național Catehetic Iubirea lui Hristos în familia mea, organizat de Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și al Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români.

Comisia care a evaluat portofoliile a fost formată din: diac. Alexandru-Mihail Savin – slujitor la Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani, pr. Silvian Bardaș – profesor de Religie, și pr. Adrian Papuc – secretarul Protoieriei Focșani II și responsabilul cu activitatea social-filantropică.

În urma jurizării, au fost acordate următoarele premii și mențiuni: Parohia Bordeștii de Jos – premiul I; Parohia Bogza – premiul al II-lea; Parohia Vânători – premiul al III-lea; mențiuni – parohiile Dălhăuți, Rădulești și Voetin.

La festivitatea de premiere au participat: pr. Oscar Frunză – protopopul Protoieriei Focșani II, preoții din parohiile înscrise la concurs și câte un reprezentant al grupelor de cateheză. Părintele protopop a mulțumit tuturor celor implicați, copiilor și tinerilor, preoților coordonatori, profesorilor care au acordat asistență la realizarea activităților și membrilor comisiei de evaluare.

Cu sprijinul Protoieriei Focșani II și al părintelui Lucian Gîrneață, de la Parohia Jiliște, din comuna Slobozia Ciorăști, au fost trimise diplome și daruri tuturor celor 94 de copii participanți la concurs.