Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a oferit un sprijin financiar familiilor îndoliate, răniților și celor rămași fără adăpost, în urma incendiilor catastrofale din Grecia, de la sfârșitul lunii iulie. Acestea au șocat lumea întreagă prin numărul neobișnuit de mare de victime umane – peste 80 de morți, zeci de dispăruți și sute de răniți. În semn de comuniune frățească și solidaritate, Patriarhia Română a îndemnat toate eparhiile din țară și din străinătate să ajute financiar, în măsura posibilităților, persoanele afectate de incendiile din regiunea Attica.

Astfel, Permanența Consiliului Eparhial, în ședința sa de lucru din data de 2 august 2018, a hotărât organizarea unei colecte în bani, la nivelul parohiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în zilele de 5, 6 și 12 august. Sensibili la nevoile semenilor lor, credincioșii s-au mobilizat în cadrul acestei acțiuni filantropice și au contribuit cu suma totală de 188.987 lei, care a fost virată într-unul din conturile special deschise de Patriarhia Română.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian mulțumește tuturor preoților și credincioșilor care au fost solidari cu frații ortodocși din Grecia, greu încercați de incendiile violente, dând dovadă de dragoste creștinească și compasiune.

Foto: www.enca.com