Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat vineri, 12 aprilie 2019, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, Denia Acatistului Bunei Vestiri. La slujbă au participat numeroși credincioși buzoieni, care s-au rugat împreună cu Chiriarhul locului, cerând ajutorul și ocrotirea Maicii Domnului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat că Acatistul Bunei Vestiri este un imn de laudă și de mulțumire închinat Sfintei Fecioare Maria, în amintirea eliberării miraculoase a Constantinopolului de sub asediul perșilor și avarilor, în 7 august 626.

Totodată, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a afirmat că suntem datori „să-i mulțumim totdeauna Maicii Domnului, pentru că ne este grabnic ajutătoare. Ca o mamă iubitoare, vine în ajutorul tuturor celor care cred în Fiul ei și se străduiesc să împlinească ceea ce El ne-a poruncit, respectând îndemnul pe care, o singură dată, Maica Domnului l-a adresat celor din Cana Galileii și, apoi, tuturor creștinilor: «Faceți orice vă va spune» (Ioan 2, 5). Ceea ce ne spune Fiul ei găsim în Sfânta Evanghelie. Toate poruncile evanghelice se concentrează în porunca iubirii. Să-L iubim pe Dumnezeu, să ne iubim unii pe alții și să cultivăm, în mijlocul nostru, sentimentul respectului și al iubirii reciproce în Hristos”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.