Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, marți, 1 noiembrie 2022, la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Râmnicu Sărat, a avut loc o nouă acțiune de donare de sânge, în cadrul Campaniei naționale Donează sânge, salvează o viață!, desfășurată la nivelul Patriarhiei Române.

Activitatea a fost organizată în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău și cu Primăria municipiului Râmnicu Sărat, prezentându-se 85 de voluntari, dintre care 80 de persoane au fost apte pentru donare.

Cantitatea de sânge colectată a ajuns la aproximativ 40 de litri și a fost direcționată către spitalele din județ, unde întotdeauna este necesară pentru salvarea persoanelor internate cu anumite probleme de sănătate sau în urma unor accidentări grave.

Cu nădejdea că fapta aceasta va fi de mult folos semenilor noștri, le mulțumim tuturor celor implicați, preoților și credincioșilor, personalului Centrului de Transfuzii Buzău, precum și reprezentanților Primăriei Râmnicu Sărat, fără de care această acțiune de binefacere nu s-ar fi putut desfășura.

Pr. protopop Cristian Asănache

Protoieria Râmnicu Sărat