Mănăstirea Podul Bulgarului din județul Buzău a îmbrăcat vineri, 8 noiembrie 2019, haine de sărbătoare. Obștea de maici și numeroși credincioși din împrejurimi i-au cinstit pe ocrotitorii paraclisului așezământului monahal – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de patru preoți și doi diaconi, în biserica mare a mănăstirii, cu hramul „Sfânta Treime”.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul important al îngerului păzitor în viața omului.

„Încă din copilărie, bunicii și părinții noștri ne învățau rugăciunea cea mai ușoară și potrivită pentru vârsta prunciei, «Îngerelul», pentru a înțelege că nu suntem singuri, că o ființă nevăzută, dar reală, se află în preajma noastră și ne ocrotește de ceea ce este rău; este vorba de îngerul păzitor. Potrivit învățăturii noastre de credință ortodoxă, fiecare om, în momentul în care a fost botezat, adică a fost încorporat în Trupul lui Hristos – Biserica, a primit și un înger păzitor, care îl urmează tot timpul vieții sale, ajutându-l spre săvârșirea binelui, insuflându-i gândurile cele bune. De aceea, ori de câte ori vă va veni în minte un gând bun, să fiți încredințați că el este de la Dumnezeu și insuflat de îngerul păzitor”, a subliniat Chiriarhul locului.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii și viețuitorii lăcașului monahal, trecuți la cele veșnice. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Situată la câțiva kilometri de municipiul Râmnicu Sărat, aproape de drumul european E 85, Mănăstirea Podul Bulgarului a fost întemeiată în anul 1946, la inițiativa mai multor credincioși din zonă.