Credincioșii din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei au sărbătorit cu rugăciune trecerea în anul 2018. Duminică, 31 decembrie 2017, începând cu ora 20:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat slujba Privegherii, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău. După miezul nopții, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, împreună cu preoții și diaconii slujitori ai Catedralei, dar și cu alți preoți de la diferite parohii din oraș.

În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei a vorbit despre semnificațiile praznicului Tăierii-împrejur cea după trup a Domnului și a evidențiat personalitatea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. Totodată, chiriarhul a arătat cât de important și benefic este pentru noi, creștinii, ca, la trecerea dintre ani, să ne aflăm cu toții în biserică, în stare de priveghere cu rugăciune.

„Ne rugăm lui Dumnezeu să ne facă părtași la cât mai mulți ani aici, pe pământ, cu scopul de a ne pregăti pentru veșnicie. Dacă ne limităm doar la ceea ce ne oferă viața aceasta pământească, nu am realizat mare lucru. Trebuie să conștientizăm că suntem ființe finite, dependente de Părintele ceresc, dar, în calitate de fii ai lui Dumnezeu după har, știm că avem perspectiva veșniciei. Este foarte important să Îi cerem lui Dumnezeu în rugăciune puterea de a ne înnoi și noi, oamenii, așa cum este înnoit anul. Să avem puterea să renunțăm la omul cel vechi al păcatului și să devenim mai buni, mai iubitori, slujitori ai păcii, dreptății și adevărului. Dacă reflectăm la ceea ce s-a petrecut în anul care s-a încheiat de curând, 2017, vom constata că a fost un an foarte agitat, din punct de vedere politic, economic, social și chiar religios, pentru că românii parcă nu s-au mai comportat ca frații unii cu alții. Din nefericire, în mintea și în sufletul multora dintre noi, și-a făcut loc patima cumplită a invidiei care naște ura, aceasta din urmă provocând dezbinare. Tocmai de aceea, reflectând la evenimentele tumultoase ale anului precedent, este momentul potrivit să punem un nou început bun vieții noastre și să ne străduim să fim demni de înaintașii noștri, care și-au jertfit viața pentru păstrarea unității de credință și de neam, cu atât mai mult anul acesta, 2018, care are valoare de simbol pentru întreg poporul român”, a spus ierarhul locului.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, îndemnându-i să rămână în continuare atașați de Biserica strămoșească și uniți în interiorul familiilor și al societății românești.