În a patra zi a Postului Sfintelor Paști, joi, 22 februarie 2018, credincioșii Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din municipiul Buzău au participat la slujba Pavecerniței Mari, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. În cadrul acestei slujbe, ierarhul a citit ultima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a explicat rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, specifică Postului Mare, prin care Îi cerem lui Dumnezeu, pe de o parte, să ne ferească de patru duhuri rele sau patimi (trândăvia, grija de multe, iubirea de stăpânire și grăirea în deșert), iar pe de altă parte, să ne dăruiască patru duhuri bune sau virtuți (curăția, gândul smerit, răbdarea și dragostea).

Această rugăciune este o adevărată teologie a pocăinței, întrucât ne ajută să conștientizăm că suntem oameni păcătoși și că nu putem progresa în urcușul duhovnicesc spre cele înalte decât cu purtarea de grijă a lui Dumnezeu, a spus Înaltpreasfinția Sa.