În conformitate cu Procedura de acordare și de retragere a avizului scris (binecuvântării) al Chiriarhului pentru desfășurarea de activități în învățământul religios și teologic, candidații din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, eligibili să se înscrie la concursul de titularizare pentru disciplina Religie, sesiunea iulie 2019, au participat la un interviu preliminar. Evenimentul a avut loc luni, 20 mai 2019, la Biblioteca eparhială „Ghenadie Episcopul” din municipiul Buzău.

Interviul s-a desfășurat în fața unei comisii prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, din care au făcut parte: Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Cultural-educațional, Dna Raluca Trocaru – inspector de specialitate la Biroul Învățământ și activități cu tineretul, și Prof. Robert-Mugurel Roșioru – inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar, la disciplina Religie, este programat în data de 17 iulie 2019.