Parohia Banu din municipiul Buzău, cu hramurile „Buna Vestire” și „Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț”, își va prăznui miercuri, 15 noiembrie 2023, hramul de toamnă. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a binecuvântat aducerea în pelerinaj a raclei cu moaștele Sfântului Paisie de la Mănăstirea Neamț din Arhiepiscopia Iașilor, care va fi așezată spre închinarea credincioșilor, în biserica parohiei buzoiene, până joi, 16 noiembrie.

Vineri, 10 noiembrie, la ora 18.00, va fi întâmpinată racla cu moaștele Sfântului Paisie de la Neamț și se vor săvârși slujba Vecerniei și Paraclisul Sfântului Paisie.

Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 07.00, cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Mina, se vor oficia Utrenia și Sfânta Liturghie, iar de la ora 18.00, Vecernia și Acatistul Sfântului Paisie.

Duminică, 12 noiembrie,  de la ora 07.30, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei, se vor săvârși Utrenia și Sfânta Liturghie, iar de la ora 18.00, slujba Paraclisului Sfântului Paisie de la Neamț.

Luni, 13 noiembrie,  de la ora 07.00, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, se vor oficia Utrenia și Sfânta Liturghie. În seara aceleiași zile, de la ora 20.00, vor fi săvârșite o slujbă de Priveghere și Sfânta Liturghie, în cinstea Sfântului Ierarh Grigorie Palama, de către Protos. Veniamin Anghel, starețul Mănăstirii Ciolanu din comuna Tisău, județul Buzău.

Marți, 14 noiembrie, de la ora 18.00,  în ajunul hramului, va fi oficiată slujba Privegherii.

Miercuri, 15 noiembrie, în ziua hramului, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de către Înaltpreafințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un distins sobor de preoți și diaconi.

Joi, 16 noiembrie, de la ora 07.00, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, se vor oficia Utrenia și Sfânta Liturghie, iar de la ora 18.00, slujba Paraclisului Sfântului Paisie, apoi racla cu cinstitele moaște va ajunge la Mănăstirea Ciolanu, unde va rămâne până luni, 20 noiembrie, când se va întoarce la Mănăstirea Neamț.

Pr. paroh Ionuț-Radu Vintilă

Parohia Banu – Buzău