La Liceul Pedagogic „Spiru Haret“ din Buzău a avut loc, sâmbătă, 1 martie 2014, faza judeţeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele V-XII. Cu acest prilej, cei 228 de elevi participanţi şi profesorii lor coordonatori au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

„Să nu uitaţi niciodată că la orice examen, nu numai la olimpiadă, este vorba de o sinergie, adică o împreună-lucrare cu Dumnezeu. Ajutorul lui Dumnezeu, în astfel de momente, depinde de modul în care v-aţi implicat şi dacă aţi abordat subiectele cu seriozitate. Unul s-a străduit mai mult, altul poate mai puţin. Darurile sunt diferite, iar la un concurs, întotdeauna iese în evidenţă cel care este mai bine pregătit şi înzestrat cu mai multe daruri. Aşa a rânduit Dumnezeu, ca unuia să i se dea cinci talanţi, altuia doi, altuia unul, însă fiecare este important“, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

Concursul a fost coordonat de inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Pr. Prof. Dr. Nicolae Moraru.

La nivelul judeţului Vrancea, Olimpiada de Religie s-a desfăşurat la Şcoala Generală „Ion Basgan“ din Focşani, fiind înscrişi 218 elevi.

Numărul mare de participanţi a confirmat atât importanţa orei de religie în programa şcolară, cât şi interesul elevilor faţă de cunoaşterea lui Dumnezeu.