Duminică, 12 februarie 2023, paraclisul „Sfântul Ierarh Meletie” din municipiul Buzău și persoanele cu deficiențe de auz și vorbire și-au cinstit ocrotitorul spiritual. Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost săvârșită de pr. Ionuț Constantin – consilier eparhial la Sectorul Social-filantropic și misionar, și pr. Sorin-Leonard Dinu – slujitor la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”, ca delegați ai Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Slujba a fost transpusă în limbajul mimico-gestual de pr. Ionuț Mihalașcu – slujitorul comunității credincioșilor surzi din Buzău și interpret autorizat în limbajul semnelor.

„Doresc să vă încredințez de toată dragostea Înaltpreasfinției Sale, care vă are la suflet și vă poartă o grijă deosebită, întrucât reprezentați o comunitate aparte pentru Eparhia noastră. Iată că, în urmă cu cinci ani, a rânduit ca această biserică să fie destinată dumneavoastră în mod special, unde părintele Ionuț Mihalașcu slujește în fiecare duminică și sărbătoare, fiind cel mai potrivit să vă transmită mesajul Evangheliei Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a spus pr. cons. Ionuț Constantin, în cuvântul rostit cu această ocazie.

La sărbătoarea hramului au participat elevi și cadre didactice de la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.

Prin purtarea de grijă a Chiriarhului Buzăului și Vrancei, toți cei prezenți au primit pachete cu alimente.

Situat în vecinătatea Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, paraclisul „Sfântul Ierarh Meletie” a fost construit în perioada 2009-2011. Ca urmare a lucrărilor de amenajare și dotare cu mobilier și cu obiectele liturgice necesare, efectuate în cursul anului 2017, prin contribuția Centrului Eparhial, lăcașul de cult a fost sfințit în data de 12 februarie 2018. De atunci, paraclisul „Sfântul Ierarh Meletie” servește drept lăcaș de rugăciune pentru persoanele hipoacuzice din urbea buzoiană.