Cadrele militare ale Bazei Aeriene Boboc, din judeţul Buzău, vor avea în curând o biserică. Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a sfinţit, joi, 10 iulie 2014, locul şi a pus piatra de temelie pentru viitorul lăcaş de cult, ce-i va avea ocrotitori pe „Sfântul Proroc Ilie“ şi pe „Sfinţii Martiri Brâncoveni“.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a precizat următoarele: „V-a dat Dumnezeu gândul cel bun, dumneavoastră celor din conducere, dar sunt convins că şi ceilalţi reprezentanţi, aici, de faţă, şi ostenitorii acestui aşezământ, dimpreună cu soldaţii şi elevii, au consimţit la acest gând frumos de a avea un sfânt locaş, în care să se roage ori de câte ori se simt împovăraţi sufleteşte sau chiar înainte de a purcede la lucrul din fiecare zi. Contează foarte mult să ai un locaş de cult, în care să-ţi pleci genunchii, să rosteşti o rugăciune şi apoi să simţi cu adevărat lucrarea, pronia dumnezeiască în activitatea pe care o desfăşori. Rugăciunea noastră cea mai intensă către Dumnezeu este aceea de a ne apăra, de a ne proteja, de a ne dărui pace, sănătate şi mântuire. Cu toţii avem nevoie de acestea, dar parcă dumneavoastră aveţi nevoie şi mai mult decât ceilalţi ca Dumnezeu să vă protejeze, pentru că plecaţi în multe misiuni“.

Slujbele se oficiază, în prezent, într-o capelă amenajată într-un dormitor de trupă, care a fost sfinţită în anul 1997.

Biserica militară „Sfântul Proroc Ilie“ şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ va fi construită din lemn, în stil maramureşean.