Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a poposit vineri, 23 iunie 2023, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul buzoian Poștă. Ierarhul a săvârșit Vecernia unită cu Litia și slujba de sfințire a pietrei de temelie a noului paraclis cu hramul „Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”, care urmează a fi construit în vecinătatea bisericii parohiale.

Soborul slujitor a fost alcătuit din preotul paroh Marian Gegea, vicar administrativ eparhial, preoții Ion Chiorbeacă și Dan Necula, consilieri eparhiali, preotul Constantin Călin, protopop al Protoieriei Buzău I, preotul Mihail Cucu, de la Parohia buzoiană Lunca Rătești, preotul Ioan Ploscaru, de la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Focșani, și preotul pensionar Nicolae Dumitrașcu.

În cuvântul rostit la final, Arhiepiscopul Ciprian a precizat că Biserica binecuvintează orice lucrare necesară pentru o comunitate creștină, realizată spre slava lui Dumnezeu, prin rugăciune și în comuniune de credință și iubire în Hristos.

„Să vă întărească Dumnezeu și să vă ajute să duceți la bun sfârșit construirea acestui paraclis, prevăzut și cu o clopotniță, ce va avea câteva clopote care vă vor chema la sfintele slujbe. Nu am nicio îndoială că părintele vicar, așa cum îl cunosc, o persoană foarte energică, își va da toată silința pentru ca lucrarea aceasta să fie finalizată cât mai repede. De aceea, ne rugăm Părintelui ceresc să ne dăruiască tuturor sănătate trupească și sufletească, pace și bucurie în Duhul Sfânt, pentru a ne întâlni cât mai des la astfel de momente frumoase din viața parohiei dumneavoastră”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Părintele vicar eparhial Marian Gegea a amintit faptul că acest eveniment deosebit marchează împlinirea a 85 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Buzău, subliniind necesitatea ridicării unui astfel de paraclis, în care vor fi oficiate slujbele de înmormântare și de pomenire a celor adormiți în Domnul.