Părintele arhidiacon Mihalache Tudor, profesor de muzică bisericească și director al Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiul Buzău, a fost pomenit sâmbătă, 25 mai 2024, la doi ani de la trecerea sa la cele veșnice. Parastasul a fost săvârșit de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial, în prezența membrilor familiei celui s-a mutat la Domnul în dimineața zilei de 15 aprilie 2022, precum și a unor consilieri eparhiali și actuali profesori ai școlii teologice buzoiene.

În soborul de clerici s-au aflat: pr. Ionuț Constantin și pr. Paul-Constantin Avram, consilieri eparhiali, pr. Daniel Bahnea, spiritualul Seminarului Teologic din Buzău, pr. Cornel Ivan, de la Parohia „Sfântul Ierarh Epifanie” din Buzău, și pr. Emanuel Alexandru, slujitor al Catedralei Voievodale.

La sfârșitul slujbei de pomenire, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a rostit un cuvânt de evocare a regretatului părinte profesor.

„Am săvârșit slujba Parastasului pentru arhidiaconul Mihalache Tudor în Catedrala Voievodală, pentru că acest lăcaș sfânt a fost martorul slujirii cu multă dragoste a părintelui profesor. Aici a fost casa lui duhovnicească, alături de școala teologică de la Buzău, rămânând statornic în gândire și în trăire creștinească până la capătul vieții. Noi ne-am arătat mereu prețuirea față de dânsul, mulțumindu-i pentru tot ceea ce a făcut pentru generațiile de elevi seminariști și, implicit, de slujitori ai Bisericii, dar și ai altor instituții de învățământ sau culturale din societatea noastră. Ne amintim cu toții cum, atunci când se întâlnea cu ucenicii săi, părintele profesor retrăia, deodată cu ei, frumoasele clipe petrecute în școala teologică buzoiană”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Răspunsurile la strană au fost date de psalții Catedralei Voievodale „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău.