Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat luni, 11 martie 2019, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, Pavecernița Mare. În cadrul slujbei, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a citit prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

La final, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța participării credincioșilor la rânduielile liturgice speciale din prima săptămână a Postului Sfintelor Paști.

„În această săptămână, avem posibilitatea să ne primenim sufletele prin participarea la slujbe speciale, Pavecernița Mare și Canonul de pocăință al Sfântului Andrei Criteanul, unul dintre marii sfinți ai Bisericii din secolele VII-VIII, care, inspirat de Dumnezeu, a alcătuit atât de frumos această istorie a căderii și a ridicării omului din păcat. Fiecare dintre noi s-a putut regăsi în postura acelui suflet tulburat, chinuit, mustrat de conștiință, că ar fi putut să folosească timpul hărăzit de Dumnezeu cu mai multă înțelepciune, făcând binele și evitând faptele care îngreunează mintea, sufletul și viața noastră îndeobște. Sfântul Andrei Criteanul s-a dovedit a fi un foarte bun cercetător al Sfintei Scripturi; a selectat toate exemplele de oameni care au greșit, dar și de păcătoși care s-au pocăit, și ni le-a prezentat, ca noi să luăm aminte la modul în care ei au înțeles să se îndrepte”, subliniat Arhiepiscopul Ciprian.

Răspunsurile la strană au fost oferite de elevii Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul”, conduși de Arhid. Prof. Constantin Iustin Stoica.