Amfiteatrul Liceului Pedagogic Spiru Haret din Buzău a găzduit, miercuri, 21 septembrie 2016, consfătuirea anuală a profesorilor de Religie, care predau în unitățile de învățământ buzoiene. Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care s-a adresat dascălilor și i-a îndemnat să-și facă datoria cu devotament, cu multă conștiinciozitate și cu spirit de jertfelnicie.

Consfătuirea anuală a fost un bun prilej de a evalua activităţile din anul precedent, problemele legate de ora de Religie, dar şi posibilităţile pentru a întări, în noul an şcolar, şi mai mult locul acestei discipline în școala românească.

La eveniment au participat Prof. Florina Stoian – inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, Prof. Robert Roşioru – inspector de Religie pe judeţ, şi Dl Ioan Şolea – preşedintele Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR) Buzău.

Cu această ocazie, a fost anunțată înființarea Asociației Profesorilor de Religie din județul Buzău Proreligo, ce are ca scop principal susținerea activităților educative în școală și în societate, precum și promovarea valorilor moral-creștine și a tradițiilor autentice.

O întâlnire similară a avut loc, luni, 19 septembrie, și la Focșani, cu profesorii de Religie din județul Vrancea, în cadrul căreia s-au dezbătut ultimele detalii organizatorice referitoare la înscrierea elevilor la ora de Religie, statutul disciplinei şi alte probleme administrative. Ședința s-a desfășurat în biserica Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Apostol Andrei a Parohiei Zona Industrială din oraș, fiind prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.