Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul  Buzăului și Vrancei, Parohia vrânceană Biliești a organizat un proiect educațional intitulat Școala de vară la Biliești, cu pictură, cu lectură și cu voie bună, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Școala Gimnazială nr. 1 din localitate, Primăria comunei Biliești și Postul de Poliție Biliești.

Astfel, în data de 4 august 2022, un număr de 21 de elevi ai școlii din comună, coordonați de doamna Violeta-Mariana Grigorică, directoarea unității de învățământ, și de doamna Daniela Cristea, profesoară de Religie, au participat, alături de pr. paroh Vasile Metu, la o serie de activități religioase și educative, desfășurate în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate.

La proiect a luat parte și pr. Aurel Boțan, protopop al Protoieriei Focșani I, care a adresat copiilor un cuvânt de învățătură despre sfințenia desăvârșită a Maicii Domnului și despre folosul duhovnicesc al Postului Adormirii Maicii Domnului.

În continuare, părintele paroh Vasile Metu le-a prezentat elevilor istoricul lăcașului de cult, a vorbit despre Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii parohiei, și a reliefat rolul Bisericii în viața creștinilor. Elevii au fost invitați, după aceea, în casa praznicală a parohiei, unde, cu răbdare și multă grijă, au colorat șabloane cu reprezentarea unei biserici, cu icoana Sfinților Arhangheli, dar și cu icoana sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Totodată, copiii au fost invitați să lectureze și să asculte sinaxarul din ziua Adormirii Maicii Domnului, iar apoi s-au întrecut în deslușirea de ghicitori ortodoxe.

Pentru implicarea lor activă în acest proiect, copiii au primit din partea Parohiei Biliești dulciuri, cărți și reviste educativ-religioase.

Pr. Vasile Metu

Parohia Biliești

Protoieria Focșani I