Copiii de la Grădiniţa „Sfânta Parascheva“ din Buzău au pregătit, joi, 6 martie 2014, sub îndrumarea cadrelor didactice, o serbare în cinstea mamelor. Aceasta s-a ţinut în biserica parohială.

Momentul artistic a cuprins cântece şi poezii închinate mamelor şi femeilor creştine, iar cei mici s-au bucurat de aprecierile tuturor celor prezenţi.

„Ca la fiecare început de primăvară, şi anul acesta prichindeii din grădiniţa noastră au dedicat această minunată serbare mamei, fiinţa cea mai dragă. Programul din seara aceasta a încheiat o serie de manifestări realizate cu ocazia sărbătorilor primăverii. Astfel, au fost organizate ateliere de lucru, copiii confecţionând mărţişoare, felicitări, colaje, pentru a le dărui mamelor, fiinţele cele mai scumpe“, a declarat Dna Diana Muşat, educatoare la Grădiniţa „Sfânta Parascheva“.

A devenit deja o tradiţie pentru unitatea de învăţământ preşcolar buzoiană ca ziua de 8 martie să fie cinstită printr-o serbare, după cum a precizat părintele Sava-Popa Gheorghe, directorul grădiniţei.

„În fiecare an, la Grădiniţa «Cuvioasa Parascheva», prin strădania inimoaselor educatoare pe care le avem aici, au loc mai multe serbări, începând cu cea de la hramul bisericii, după care se continuă cu serbarea pentru Moş Nicolae şi cu cea de Crăciun. De această dată, s-a dorit ca serbarea copiilor să fie o ofrandă, pe care aceştia să o aducă celor ce le-au dat viaţă, fiinţelor cele mai dragi din lume, şi anume mămicilor lor“.

Toţi copiii au primit, la finalul serbării, dulciuri.