Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Parohia buzoiană Colţăneni a fost sfinţită duminică, 28 iunie 2015. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Ierarhul a săvârşit în continuare Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în locaşul de cult. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.

Nu putem decât să vă felicităm pentru osteneala pe care v-aţi dat-o, în frunte cu părintele paroh, păstorul dumneavoastră duhovnicesc, şi, totodată, să vă îndemnăm să cinstiţi Casa lui Dumnezeu. Poate că această comunitate nu este atât de numeroasă şi, de aceea, biserica s-a făcut pe măsura comunităţii, dar cei ce sunteţi încă mlădiţe vii rămâneţi ancoraţi în viţa care este Hristos. Dovada rămânerii în viţa Hristos va fi prezenţa frăţiilor voastre aici, în sfântul locaş, rugându-vă pentru sănătatea dumneavoastră, pentru pace în lume şi pentru odihna sufletelor celor ce nu mai sunt printre noi, dar care sunt totdeauna prezenţi în duh şi pe care îi pomenim la Sfânta Liturghie, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

La slujbe au participat numeroşi credincioşi din localitate şi din împrejurimi, care, potrivit tradiţiei, au trecut prin Sfântul Altar şi s-au închinat.

Biserica a fost ridicată din temelie în perioada 2005-2010, la iniţiativa preotului paroh George Chinţoiu, cu sprijinul autorităţilor locale, al enoriaşilor şi al unor oameni de bine. Lucrările de pictură au fost realizate între anii 2010-2014, în tehnica „frescă“, de către pictorul Iulian Ţîrloaica.

Pentru întreaga activitate pastoral-misionară şi administrativă desfăşurată în comunitate, preotul paroh a primit rangul de iconom stavrofor.