Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, vineri, 1 septembrie 2023, la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Buzău, a fost sărbătorit începutul anului bisericesc prin oficierea slujbei de Te Deum.

Slujba a fost săvârșită de pr. Marian Gegea, vicar administrativ eparhial, împreună cu pr. Dragoș-Mihail Olteanu și pr. Ionuț Constantin, consilieri eparhiali. Clericii și credincioșii prezenți I-au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra lor pe parcursul anului bisericesc precedent și, totodată, I-au cerut ajutorul în noul an.

În cuvântul de învățătură, pr. vicar Marian Gegea a explicat motivele pentru care anul bisericesc începe la 1 septembrie, apoi a vorbit despre viața și activitatea Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul, părintele erei creștine, pomenit în această zi.

La final a fost oficiat și Polihroniul, cântecul liturgic festiv, în cadrul căruia au fost pomeniți Ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, slujitorii bisericești și dreptcredincioșii creștini de pretutindeni.