Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a slujit duminică, 13 ianuarie 2019, în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Buzău. Împreună cu un sobor de cinci preoți și doi diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a oficiat Sfânta Liturghie în biserica din cel mai nou cartier al orașului, numit „Orizont”.

Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat că „omul are nevoie permanentă de pocăință”.

„Pocăința înseamnă străduința de a te schimba, de a-ți schimba modul de a gândi, care influențează, desigur, modul de a te comporta în relație cu Dumnezeu și cu aproapele tău. Dacă noi conștientizăm neputințele, slăbiciunile noastre, cu multă responsabilitate, mai ales când ne așezăm la rugăciune, atunci înțelegem cât de important este să ne străduim să devenim mai buni, pentru a fi pe placul lui Dumnezeu, pentru ca Părintele ceresc să ne îndeplinească rugăciunile pe care I le adresăm, și, apoi, ne dăm seama cât de mult contează să realizăm o relație frumoasă, de frățietate și iubire, cu semenii noștri”, a subliniat Părintele Arhiepiscop Ciprian.

Cartierul Orizont din municipiul Buzău a fost ridicat începând cu anul 2007, când s-a hotărât și construirea unui lăcaș de cult, care să asigure credincioșilor de aici nevoia de rugăciune. După întocmirea documentației necesare, în anul 2009, au fost demarate lucrările de zidire a bisericii cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi”, care s-au finalizat în vara anului 2010. Slujba de sfințire a avut loc în data de 27 iunie 2010.

Pictura interioară, în tehnica frescă, a fost executată, între anii 2010-2011, de către Arhid. Gabriel Sibiescu din Buzău și Lucian Jugănaru din Râmnicu Sărat. Toate aceste lucrări s-au realizat prin strădania preotului paroh Marcel Micu, sprijinit de unii binefăcători și de enoriași. Slujba de resfințire a lăcașului de închinare a fost săvârșită în ziua de 27 noiembrie 2011.