Joi, 20 octombrie 2016, în impozantul amfiteatru al Colegiului Național Mihai Eminescu din Buzău, a avut loc spectacolul de teatru Vorbind cu Tine, Doamne, adaptare după Rugăciuni pe malul lacului, de Sfântul Nicolae Velimirovici, preaiubitul sfânt sârb, „Noul Ioan Gură de Aur“ al secolului XX.

Protagonistă a fost inegalabila actriță Ana Calciu, care semnează și regia, împreună cu nu mai puțin faimoasa actriță buzoiană Teodora Mareș. Din distribuție au făcut parte și doi tineri artiști: psaltul Andrei Stratulat și flautista Andrada Dumitrache.

Spectacolul ne-a înfățișat o raportare atentă la valorile creștine, o căutare, un dialog cu Dumnezeu, în care ne regăsim fiecare dintre noi în propria căutare a sensului vieții. Toți cei prezenți, tineri și adulți, s-au întâlnit cu principalele probleme ale omului, a setei de dumnezeire, a pocăinței și a aflării esenței tuturor lucrurilor, a lui EU SUNT.

Acest eveniment artistic deosebit se înscrie în seria de programe și proiecte organizate de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox.