Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, s-a întâlnit joi, 2 noiembrie 2023, la Centrul Eparhial din Buzău, cu dna Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din Guvernul României.

Întrevederea a avut loc în Palatul Arhiepiscopal, doamna ministru fiind însoțită de doi parlamentari buzoieni, dl senator Lucian Romașcanu și dl deputat Laurențiu Țepeluș, precum și de primarul municipiului Buzău, dl Constantin Toma. Alături de Ierarhul locului s-au aflat pr. Marian Gegea, vicar administrativ eparhial, și pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial la Sectorul Patrimoniu bisericesc.

Discuțiile au urmărit problemele cu care se confruntă astăzi, în general, familia, tinerii, dar și stabilirea sau elaborarea unor programe care să vină în sprijinul acestora.

Doamna ministru Natalia-Elena Intotero a fost prezentă, timp de două zile, în județul Buzău, unde a efectuat vizite la mai multe instituții din subordinea ministerului pe care îl conduce, așezăminte de ocrotire socială și centre de zi, între care s-a numărat și Centrul Rezidențial pentru Copii „Sfânta Maria” Sătuc din cadrul Asociației Ortodoxe „Filantropia” Berca, al cărei președinte este pr. Daniel Necula, de la Parohia buzoiană Sătuc.