Luni, 3 iulie 2017, absolvenții promoției 1982-1987 a Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău s-au revăzut după 30 de ani de la terminarea studiilor liceale. La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, șeful de promoție al acestei generații, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, fost profesor, Pr. Cristișor Manea și Arhid. Tudor Mihalache, profesori pensionari și foști directori ai instituției de învățământ teologic, Pr. Prof. Gheorghe Sava-Popa, actualul director, precum și alți foști profesori, Pr. Gheorghe Banu, Pr. Ilie Radu și Pr. Ionel Chințoiu. Cei doi ierarhi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit, în Paraclisul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din incinta Centrului Eparhial de la Buzău, Sfânta Liturghie, urmată de Parastasul pentru profesorii și elevii promoției amintite, mutați la Domnul.
La finalul slujbelor religioase, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a dăruit foștilor profesori flori și câte o icoană a Mântuitorului Iisus Hristos.
Cu acest prilej, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a precizat următoarele: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu cu recunoștință că ne-a purtat de grijă în acest așezământ de cultură teologică și le mulțumesc și profesorilor, care ne-au împărtășit atât de multe lucruri bune. Dacă nu ar fi existat ei, sigur că noi nu am fi fost pregătiți pentru a ne asuma misiunea preoțească, într-o lume din ce în ce mai ostilă valorilor Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos. Iată că peste ani și ani Dumnezeu a rânduit să mă întorc aici, cu o altă responsabilitate, iar gândul meu a fost acela de a adăuga și eu o piatră la ceea ce au făcut înaintașii”.
La rândul său, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a mărturisit: „Am participat astăzi la o emoționantă Liturghie, prilejuită de o sărbătoare care ne duce în urmă cu 30 de ani. De fapt, dacă numărăm bine, pentru promoția Înaltpreasfinției Voastre, ne ducem cu gândul în urmă cu 35 de ani, când ați susținut examenul de admitere, în condițiile de atunci, de mare sobrietate bisericească și de mare competență teologică. De asemenea, a fost un timp de mare emulație și de profundă emoție pentru candidați, în general oameni săraci și de la țară, dar foarte bine înrădăcinați în credința curată”.
Întâlnirea a continuat în noua clădire a Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul” cu un curs festiv, în cadrul căruia Înaltpreasfințitul Părinte Casian, alături de ceilalți profesori, a revenit la catedră și a strigat catalogul, iar foștii elevi au luat loc din nou în bănci și au împărtășit bucuriile adunate de-a lungul anilor.