În perioada 17-31 martie 2020, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Social-filantropic și misionar, în colaborare cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Eparhie, a desfășurat mai multe acțiuni de sprijinire a persoanelor afectate de criza sanitară declanșată de coronavirus și în țara noastră.

O primă activitate a constat în realizarea unui număr de 470 de chituri cu dezinfectanți pentru parohiile și mănăstirile din Buzău și Vrancea, în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19. Costurile totale au fost de 14.100 lei.

De asemenea, prin contribuția Centrului Eparhial, a Asociației Femeilor Ortodoxe și unor oameni de bine, au fost pregătite peste 1.350 de pachete cu alimente de primă necesitate pentru bătrânii din zeci de localități buzoiene și vrâncene. Astfel, preoții din parohii au identificat bătrânii singuri și bolnavi, cărora le-au oferit alimentele necesare în această perioadă. Valoarea ajutoarelor acordate se ridică la suma de 72.655 lei.

Acestor acțiuni se adaugă și hrănirea zilnică a 140 de persoane defavorizate din municipiul Buzău. Costurile pentru prepararea hranei, în valoare de 29.400 lei, sunt suportate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Președinta Asociației Femeilor Ortodoxe, doamna Ana-Corina Săcrieru, a menționat că implicarea Bisericii în sprijinirea celor care au nevoie de ajutor există dintotdeauna, doar că nu e propriu acesteia să facă publicitate faptelor bune prin care ne mângâiem semenii aflați în lipsuri, să facă publicitate, în fond, milosteniei atât de firești și care este tot timpul atât de necesară: „Capacitatea creștinilor de a-și ocroti semenii care au nevoie de ajutor și de a apăra valorile creștine își arată adevărata măsură în lucrarea comunității”.

În perioada următoare, Eparhia Buzăului și Vrancei, prin structurile sale, va continua șirul acțiunilor de sprijinire a celor aflați în dificultate.