Miercuri, 11 mai 2016, doi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din Buzău, cu rezultate remarcabile la învățătură, dar care provin din familii cu venituri reduse, au primit din partea Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, bursa de merit Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul. Evenimentul s-a desfășurat în Aula brâncovenească a Palatului arhiepiscopal, în prezența membrilor Permanenței Consiliului Eparhial.

Bursa este asigurată personal de Chiriarhul locului și constă în oferirea unei sume de 200 de lei pe lună fiecărui elev, pe parcursul întregului an școlar 2015-2016, ca o apreciere a performanțelor sale școlare, pe plan local și național, a comportamentului său religios, liturgic și social ireproșabil, prin care a adus multă bucurie părinților, profesorilor și Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Ionuț-Daniel Gogonea, elev în clasa a XII-a la Seminarul buzoian, s-a remarcat prin obținerea locului I la faza națională a Olimpiadei de Religie, disciplina Dogmatică, organizată, anul acesta, la Piatra Neamț. Colegul său din clasa a X-a, Teodor-Ionuț Însurățelu, s-a numărat și el printre laureații etapei naționale a Olimpiadei de limbi clasice, obținând, de asemenea, locul I la Limba greacă veche, atât în acest an, cât și în anul precedent.

Pe lângă bursa propriu-zisă, cei doi elevi au mai primit Noul Testament cu Psalmii, cartea Creștinismul românesc a marelui savant român Simion Mehedinți-Soveja și lucrarea În Grădina Ghetsemani a poetului buzoian Vasile Voiculescu, ultimele două volume fiind publicate, anul acesta, sub oblăduirea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.