Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Asociația „Buna Vestire” Banu – Buzău, care funcționează pe lângă Parohia Banu din municipiul Buzău, a organizat, în perioada 1 octombrie – 22 decembrie 2020, cu prilejul marelui praznic al Nașterii Domnului, cea de-a II-a ediție a campaniei umanitare Dăruiește un zâmbet pentru un copil.

Acțiunea a fost desfășurată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, alături de mai multe licee, școli și grădinițe din județ (Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău; Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău; Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău; Liceul Tehnologic „Alexandru Marghiloman” din Buzău; Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 din Buzău; Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din Buzău; Școala Gimnazială „Vasile Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat; Școala Gimnazială nr. 1 din Râmnicu Sărat), cu sprijinul Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat și prin contribuția unor oameni de bine.

Campania a presupus colectarea unor daruri de Crăciun de la copiii din școlile partenere și de la diferiți binefăcători, constând în hăinuțe noi, rechizite, dulciuri, jucării și produse igienico-sanitare. Acestea au fost distribuite, în perioada 9 – 22 decembrie 2020, către aproximativ 1000 de copii din familii cu posibilități materiale precare, din județele Buzău și Vrancea, prin intermediul preoților din parohii.

Înțelegând, așadar, să împletim vocația noastră de slujire sacerdotală cu lucrarea social-filantropică de ajutorare a oamenilor aflați în nevoi, se cuvine să-I aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru nemăsurata Lui dragoste față de noi, precum și tuturor celor care ne-au susținut în acest proiect, rugând pe Părintele ceresc să le răsplătească osteneala.

Pr. Ionuț-Radu Vintilă

Președintele Asociației „Buna Vestire” Banu – Buzău