Duminica după Botezul Domnului, la Parohia „Sfântul Ştefan“ din Buzău

În Duminica după Botezul Domnului, 10 ianuarie 2016, credincioşii Parohiei Sfântul Ştefan din municipiul Buzău au trăit bucuria reîntâlnirii cu arhipăstorul lor. Împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a oficiat Sfânta Liturghie, în biserica parohială. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.

În cuvântul de învăţătură adresat dreptcredincioșilor creștini prezenți la slujbă, ierarhul a arătat că pocăinţa, la care ne îndeamnă Mântuitorul Hristos în Evanghelia acestei duminici, este o stare permanentă de schimbare şi înnoire lăuntrică a omului.

„Este foarte important să gândim cu adevărat creştineşte, în consens cu ceea ce ne-a învăţat Hristos în Sfânta Sa Evanghelie. De aceea, în fiecare zi trebuie să ne aducem aminte de cuvintele lui Iisus: «Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat împărăţia cerurilor» (Matei 4, 17). Împărăţia cerurilor s-a apropiat de noi, din momentul în care S-a întrupat în istorie Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu, şi poate fi înlăuntrul nostru, în măsura în care ne curăţim inima şi cugetul de gânduri viclene şi, mai ales, dacă săvârşim binele. Cu mintea îndreptată spre acest mesaj, acum, când încheiem sărbătorile de Crăciun, Anul Nou şi Bobotează, se cuvine să pornim cu toţii într-o nouă călătorie, pe parcursul anului 2016, îndeplinindu-ne responsabilităţile misiunii la care am fost chemaţi, şi să ne străduim cu toţii a fi creştini adevărați şi fii ai lui Dumnezeu după har. Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos să vă binecuvinteze pe toţi, să vă dăruiască pace în suflet, sănătate deplină şi mântuire în viaţa veşnică“, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Parohia Sfântul Ştefan a fost înfiinţată în anul 1997, ca o necesitate pastorală şi, mai ales, ca o dorinţă a credincioşilor din Cartierul Micro III al oraşului Buzău, de a avea un locaş de închinare aproape de locuinţele lor.