Mii de credincioși au participat, duminică, 1 iulie 2018, la sfințirea bisericii Schitului Sările din comuna Bisoca, județul Buzău. Slujba de târnosire a lăcașului de cult cu hramul „Învierea Domnului” a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La final, părintele protosinghel Macarie Beșliu – ctitorul sfântului lăcaș, a primit hirotesia întru arhimandrit, iar ieromonahul Valerie Partal, pe cea întru protosinghel.

Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre mijloacele duhovnicești prin care putem înlătura ispitele venite de la diavol.

„Ori de câte ori ne aflăm pe calea binelui, a adevărului și a dreptății, vrăjmașul stă la pândă, încercând să ne distragă atenția și să ne determine să părăsim gândul cel bun și calea ce duce la mântuire. Fiind convinși că puterea celui rău nu este egală cu a Părintelui ceresc, însă fără a o neglija, să ne întărim în credință și, în momentele de slăbiciune, de poticnire, să strigăm din adâncul sufletului către Dumnezeu, așa cum a strigat Sfântul Apostol Petru când începuse să se scufunde în Marea Galileii: «Doamne, scapă-mă!» (Matei 14, 30). Cel puțin aceste cuvinte putem rosti atunci când ne simțim copleșiți de ispitirile care vin de la vrăjmașul. Dar să nu ne limităm numai la aceste strigăte de disperare, de ajutor, ci să ne arătăm iubirea față de Hristos prin fapte concrete și prin rugăciune curată, întemeiată pe credință și săvârșită cu evlavie și întru smerenie”, a subliniat Arhipăstorul Buzăului și Vrancei.

Biserica Schitului Sările a fost ridicată în perioada 3 iulie 2017-1 iulie 2018, de către arhimandritul Macarie Beșliu, cu sprijinul obștii monahale și al fiilor săi duhovnicești, pe un teren moștenit de la părinți. Totodată, lăcașul de închinare a fost împodobit cu pictură și dotat cu mobilier din lemn de stejar. În aceeași perioadă, s-a construit și o clopotniță.