În Duminica a 34-a după Rusalii (a Întoarcerii Fiului risipitor), 8 februarie 2015, credincioşii Parohiei „Sf. Gheorghe“ – Nord din Focşani au primit vizita pastorală a Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Ierarhul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială, după care a binecuvântat casa praznicală din vecinătate. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“ al Eparhiei.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a îndemnat pe cei prezenţi să urmeze modelul de pocăinţă oferit de fiul risipitor din Evanghelie.
„Starea duhovnicească, autentică, a unui creştin trebuie să fie aceea de căinţă, de recunoaştere a faptului că, în orice clipă, în orice ceas, greşim înaintea lui Dumnezeu, înaintea părinţilor noştri, a dascălilor noştri şi a aproapelui nostru. Şi atunci tu trebuie să conştientizezi starea aceasta de îmbolnăvire spirituală sau duhovnicească, să-ţi dai seama că eşti în păcat şi să te căieşti, să-ţi exprimi părerea de rău pentru păcatele săvârşite, iar apoi să iei decizia, asemenea fiului risipitor, de a te ridica şi a te duce înaintea Părintelui ceresc cu gândul de a-I cere iertare, cum a făcut acest fiu risipitor, spunând: «Tată, am greşit la cer şi înaintea ta…» (Luca 15, 21). Când suntem copleşiţi de tot felul de gânduri păcătoase şi, mai ales, dacă am şi săvârşit păcatul, deci am transpus în faptă gândul cel păcătos, îndată să luăm hotărârea de a veni la biserică pentru întâlnirea cu Părintele ceresc şi, îngenunchind în faţa sfintelor icoane, să recunoaştem şi să cerem iertare pentru păcatele săvârşite“, a precizat Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.
Locaşul de cult închinat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a fost ridicat în perioada 1815-1819, fiind monument istoric. În cursul anilor 1890, 1929, 1941, 1954, s-au realizat o serie de lucrări de restaurare a bisericii. Între anii 1956-1957, locaşul de rugăciune a fost pictat în tehnica „fresco“ de pictorul Vasile Pascu din Focşani, fiind resfinţit pe 24 noiembrie 1957 de episcopul Antim Angelescu al Buzăului. După cutremurul din 4 martie 1977, sfântul locaş a avut mult de suferit şi, de aceea, s-au impus consolidarea, executarea tencuielilor interioare, exterioare şi a unei noi picturi.
Există şi o continuitate a preoţilor slujitori, actualul paroh, Daniel Dumbravă, urmând tatălui şi bunicului la altarul aceleiaşi biserici.