Mănăstirea Podul Bulgarului din județul Buzău și-a sărbătorit luni, 17 iunie 2019, hramul, închinat Sfintei Treimi. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit biserica mare a așezământului monahal. După slujba de târnosire, Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie și un parastas pentru ctitorii lăcașului mănăstiresc, trecuți la cele veșnice.

Din soborul slujitor au făcut parte: Arhim. Teoctist Basarab – exarhul mănăstirilor din Eparhie, Pr. Petrică-Gabriel Roșu – consilier eparhial la Serviciul Colportaj, Pr. Cristian Asănache – protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat, Protos. Pavel Mihoci – duhovnicul Mănăstirii Podul Bulgarului, precum și alți clerici invitați.

La final, Chiriarhul Buzăului și Vrancei i-a oferit stavroforei Ecaterina Taman bastonul de stareță, în semn de apreciere pentru eforturile depuse la înfrumusețarea mănăstirii, iar binefăcătorilor le-a dăruit icoane și diplome de vrednicie.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a primit din partea obștii monahale o icoană a Sfintei Treimi.

Biserica de lemn a Mănăstirii Podul Bulgarului, cu hramul „Sfânta Treime”, a fost ridicată din temelie între anii 1946-1948, la inițiativa mai multor credincioși din apropierea orașului Râmnicu Sărat. În urma decretului 410 din anul 1959, așezământul monahal a fost închis timp de 31 de ani, până în 1990, când, prin stăruința vrednicului de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel al Buzăului și Vrancei, a fost redeschis.

În perioada 2016-2019, prin strădania maicii starețe Ecaterina Taman, ajutată de monahiile și surorile din oștea mănăstirii și, îndeosebi, cu sprijinul unor oameni generoși, s-au executat ample lucrări de consolidare și renovare a lăcașului de rugăciune. Totodată, biserica a fost împodobită cu catapeteasmă nouă și strane din lemn de stejar, cu icoane pictate, dar și cu obiectele de cult necesare slujirii liturgice.