Joi, 6 august 2015, de praznicul Schimbării la Faţă a Domnului, biserica Parohiei „Sf. Ierarh Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului“ din municipiul Buzău şi-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Laurenţiu Rotaru, pe seama Parohiei Jitia de Jos, Protopopiatul Focşani II. La final, s-a săvârşit şi o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului locaş, mutaţi la Domnul. Răspunsurile litugice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“.
În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a evidenţiat semnificaţiile duhovniceşti ale praznicului Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, arătând şi mijloacele prin care putem ajunge la împărtăşirea de lumina dumnezeiască.
„Vederea luminii dumnezeieşti, care presupune atingerea stării desăvârşite a sfinţeniei, este un ideal propriu nouă tuturor. Nu este ceva rezervat numai unor oameni, dar pentru ca cineva să ajungă până acolo are de străbătut un drum lung şi foarte anevoios. Aceasta presupune şi pentru monahi, dar şi pentru credincioşi, curăţirea de patimi, viaţă curată, ascultare, smerenie, rugăciune neîntreruptă, spovedanie, toate cele cu care te învaţă Biserica să trăieşti. Avem în istorie un număr impresionant de astfel de credincioşi ce au primit cununa sfinţeniei, care înseamnă, în cele din urmă, împărtăşirea de slava lui Dumnezeu, vederea luminii taborice. Praznicul de astăzi ne îndeamnă să medităm la ce s-a întâmplat atunci, la minunea în sine, dar ne îndeamnă să cugetăm şi asupra modului nostru de vieţuire aici, pe pământ, să fim buni creştini, să ne iubim unii pe alţii, aşa cum Hristos ne-a iubit pe noi, să ne curăţim viaţa“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.
La sărbătoarea hramului au participat numeroşi credincioşi din parohie, precum şi din alte zone ale municipiului Buzău.
Locaşul de cult a fost ridicat în perioada 2006-2010, prin strădania preotului paroh Alexandru Paul Constantin şi cu sprijinul enoriaşilor, pe un teren donat de vrednicul de pomenire arhiepiscop Epifanie Norocel. În prezent, se lucrează la pictura interioară a bisericii.